BockBike Weekend 2011 – Eerbeek

Posted by on 1 november 2011

Er waren eens 8 kleine Bockbikertjes,

Die 8 kleine Bockbikers gingen een weekendje weg, naar het verre, verre Eerbeek. Ver weg van de vrouwen en het zware leven. Te weten, Bock 55, Poelmeister, Powerbock, Ciaok, Bockracer, “t Bokje, Sillybiker en de Brugwachter.

Na lange tijd wachten was het Bock seizoen weer aangebroken, en dus weer tijd voor het Bockweekend. Helaas ging het vorig jaar niet door, om de bekende redenen. Des te meer om er dit jaar helemaal een feestje van te maken. De organisatie lag in handen van de oude van dagen onder ons, die een leuk onderkomen hadden geregeld in Eerbeek.

Rond een uur of 11.00 was het verzamelen bij de Valk in Assen, waarna we richting een zeer goeie visboer gingen, in Epe. Chapeau voor Harm. Ook moesten een paar heren een nieuwe broek, omdat ze de tas zelf hadden in gepakt. Na wat omzwerven in Epe, ging de reis verder richting Eerbeek. Daar aangekomen moesten we wachten tot 15.00 tot we naar het huisje mochten, om de tijd te doden de proviand gehaald voor de eerste uurtjes, 2 kisten Grolsch en wat ander spul… Eenmaal geïnstalleerd in het huisje snel omgekleed, om de omgeving te verkennen. Bock 55 kom zijn nieuwe aanwinst proberen, een gloedje nieuwe Focus. Poelmeister bleef achter en mocht zich bezig houden met het avondmaal. Bij terugkomst in het huisje kwam Sillybiker aangevlogen om zijn allereerste Bockweekend te mogen ondergaan.

Als hart onder de riem en opsteker hadden we een leuke verrassing voor de Poelmeister, een fietspak van Livestrong met nog extra opdruk van de Bockbikers. Idee kwam eigenlijk van de brugwachtersvrouw… Tevens voor een ieder nog een armband van Livestrong.
Bockracer had ook nog een aardigheidje zweetbandjes met opdruk. Na enkele biertjes en potjes klaverjas was het tijd om te gaan slapen. Wat kan die Sillybiker snurken…

Dag 2, de lucht van gebakken eieren van PowerBock doet je overgeven, maar toch gaat het erin als zoete broodjes.
De tocht van de dag, ging over mooie singletracks, technische klimmetjes en afdalingen.
Poelmeister was ook van de partij tijdens deze tocht en eerlijkheid gebied te zeggen, ondanks de beperking deed ie niet onverdienstelijk.
De teller bleef op 35 km hangen bij terugkomst.
Voor het avondmaal stond dit keer Rendang op het menu. Omdat er door de organisatie niet was gelet op een eventuele oven konden er geen “pizza’s” gebakken worden. Ondanks dit was de Rendang binnen mum van tijd op.
‘s Avonds het kacheltje weer aan, kaarten op tafel, biertje erbij en het ging tot in de late uurtjes door.

Dag 3, ditmaal geen gebakken eieren, maar gekookt. Verdere het gebruikelijke tijdens het ontbijt. Harry hield het voor gezien tijdens de tocht die gepland stond, Sil had zijn spullen al weer gepakt, hij moest alweer naar huis.
De 6 overige Bokjes zijn wel wezen biken. Ditmaal de ander kant op van de route. Eerst ellenlange stukken over brede zandpaden, stiekem een beetje valsplat, zuigend alsof je geen enkele kracht en conditie had. Tot we bij een parkeerplaats aankwamen, waar het stikte van de Yuppen, die gezellig het ommetje gingen doen in het bos. Toen werd het weer “leuk fietsen”, wortels, kuilen, klimmetjes, afdalingen. Tot Bock 55 stilstond.
Het derailleurpadje krom. Effe rechtbuigen en weer verder. Na ongeveer 20 km sloegen de “oudjes” rechtsaf, terug naar het huisje. De rest ging door. Toen begon ik ook te vernemen dat ik de avond ervoor een beetje te veel bier had gehad, ‘k verzuurde helemaal, kwam niet meer vooruit. Dit was natuurlijk koren op de molen van Ciaok (de LUL), expres nog wat harder door gaan. Maar we hebben het gehaald, zonder kleerscheuren.
‘s Avonds stonden er pannenkoeken op het menu, met soep van Powerbock. De avond was wat eerder afgelopen dan de vorige 2, iedereen lag wat eerder in bed, minder drank, dit in iedereen geval bij mij dan.

Dag 4, de dag van het vertrek, huiswaarts.
Iedereen was vroeg op, rond 7.30 de pannenkoeken van de dag ervoor worden nog weg gewerkt. Allen lege kisten bier ingeleverd, wet niet eens hoeveel, maar er waren genoeg.
De rest van de handel aan de kant, auto’s ingepakt en rond een uur of 10 van het park, terug naar “de Kolonie”.

Het was wederom een geslaagd weekend en voor volgende keer mag de Brugwachter wat zien te regelen. En nu voor was wat meer want Fritzz en Johan gaan als het goed is ook mee. Zover is het nog niet, maar begin alvast maar te trainen op techniek, klimmetjes en veel wortels.

De Brugwachter..

Download: ATB Route Zuid-Oost Veluwe

1 Reactie op BockBike Weekend 2011 – Eerbeek

  1. Ellen

    Hey Brugwachter, je hebt een mooi en lachwekkend verhaal over jullie avonturen in Eerbeek geschreven.
    Aan wie geef je de schrijverspen nu door? Succes met de voorbereidingen op volgend jaar.
    Eerst aankomend weekend maar even een tochtje Sleen fietsen? 🙂
    Nice weekend! Knuf El.

Geef een reactie