Mountainbike toertocht Gieten

Posted by on 17 september 2012

Zondag 16 September was het weer zo ver de eerste mountainbike toertocht van de Bockbikers.
Om half 9 werd er vertrokken vanaf de Mandemaker in Veenhuizen om in Gieten de eerste tocht van het seizoen te gaan rijden.
Aldaar kon er gekozen worden uit 3 tochten, 35km, 45km of 55km, maar door de twijfel van bokje over zijn fitheid werd er toch maar gekozen voor 45km ipv 55km. Achteraf gezien niet zo’n hele verkeerde keus, aangezien het een mooie afwisselende tocht werd met de benodigde beklimmingen, afdalingen (goede training voor het aankomende BockBikers weekend in Sauerland), lange rechte stukken mul zand en tegenwind, technische singletracks door het bos en een lekker tempo.
Ondanks het mooie zonnige weer had menig biker een lange broek of lange mouwen aangetrokken, maar als snel moest er gestopt worden om zich toch nog van deze overbodige kledingwaar te ontdoen.

Schijnbaar werd de 45km route niet erg vaak gekozen, want ondanks de drukte die op de toertocht afkwam, was de 45km route op de meeste plekken vrij rustig. Alleen op plekken waar de routes weer samenkwamen werd het vaak wat drukker. Ook de koek en sopie waren prima geregeld evenals de wegbewijzering.

De tocht werd afgesloten met een valse klim de Drenthse Heuvelrug op om uiteindelijk weer uit te komen bij het startpunt bij de ijsbaan van Gieten, alwaar ons (ondanks het heerlijke niet winterse weer) een lekker bakkie snert te wachten stond.

't Bokje (Sven)

Ciaok (Sjouke)

Bockracer (Merijn)

Brugwachter (Pascal)

Geef een reactie