BockBike Weekend 2012 – Neuastenberg

Posted by on 29 oktober 2012

Vrijdag 5 oktober werd rond half 10 het startschot voor het vertrek naar het altijd mooie Altastenberg in Sauerland. De samenstelling van de BockBikers was dit jaar weer als vanouds met de best of 7 en zonder het nieuwe lid Silly Biker.
Onderweg was er helaas geen visboer, maar daarentegen arriveerden we al wel lekker op tijd bij onze villa gelegen aan de voet van de Altastenberg zelf.

Nadat alle auto’s waren ontladen ging een deel van de mannen op zoek naar een supermarkt en deed een ander deel van de mannen er goed aan om de eerste bockjes te kraken, waarna het dus al snel duidelijk was dat er helaas nog niet gefietst ging worden.
Natuurlijk werd er deze avond al wel druk gekeken naar een van de vele routes die morgen gefietst zou gaan worden door de volledige groep.

De zaterdagochtend werden de fietsen al op tijd gesmeerd en nagekeken om vervolgens op tijd te vertrekken op de dichtsbijzijnste route die bijna 50km lengte zou hebben en redelijk wat hoogtemeters. De route kwam bijna langs onze villa, zodat we al snel op de route zaten en dit werd dan ook direct flink serieus, met een afdeling van tegen de 20% offroad.
25km lang bleek de route lekkere klimmetjes te hebben en fijne afdalingen tussen de 10-20%, waarna we in een pittoresk dorpje een klein knus cafeetje tegenkwamen waar we hebben geluncht.
helaas duurde de lunch schijnbaar iets te lang, want ondertussen was het al iets gaan regenen en koelde het buiten flink af.
Snel weer op de fiets en verder met onze route, echter nam de hoeveelheid water wat uit de lucht kwam alleen maar toe en dreven we inmiddels in onze fietskleding. Ook de route werd er niet fijner op en ondertussen zaten we na 30km nog op 20km van onze villa. Uiteindelijk werd er besloten om toch maar de makkelijkste route over de weg huiswaarts te gaan, aangezien men al redelijk verkoelt was.
na een lange koude barre tocht over het asfalt wat niet veel makkelijker was, aangezien de helling hier even steil was als offroad, kwamen we halverwege de middag toch nog aan bij onze villa, waar al snel werd gekozen voor wat anders dan de koude pils om ons op te warmen.

Zondag was het weer toch weer prachtig met zelfs flink wat zon en zou en moest er weer gefietst worden. Uiteindelijk zijn de mannen met uitzondering van Harry op pad gegaan om een andere route van ongeveer 35km te fietsen die ook rondom de Altastenberg startte.
Al gauw kwam iedereen er achter dat deze route bij lange na niet onder deed voor de route van zaterdag en al snel viel de groep in tweeën, waarna Pieter samen met Harm een kortere misschien wel wat makkelijkere route gingen doen.
Deze keus was op zich niet verkeerd, want het werden een helse 35km, met flinke beklimmingen en afdalingen, waarbij een drietal aan het eind van der route zich nog even te goed moest doen om de top van de Altastenberg te beklimmen, welke niet bij de route hoorde. Alsof er nog energie over was na al die zware beklimmingen!
Op de terugweg kwam men Harry nog tegen die de hele dag al wandelend de mooie omgeving had verkend.

’s Avond was er geen energie meer over en werd er dus al snel gekozen voor de schnitzels van het restaurant aan de overkant van onze villa, waarna een aantal zich nog even moesten aftanken bij de kroeg naast de deur.

Maandag moest iedereen weer vroeg uit z’n nest om de spullen te pakken om op tijd weer huiswaarts te gaan en deze schitterende mountainbike omgeving te verlaten.

Auf wiedersehen,

BockRacer

Geef een reactie