BockBike Weekend 2014 – Medebach (Duitsland)

Posted by on 13 oktober 2014

Vrijdag 3 oktober 2014 was het weer zover, 8:30 verzamelen bij van der Valk om op een scherpe tijd in het Duitse Toscane te arriveren. Dit lukte! 13 uur zaten we in Medebach op het terras van Brauhaus Trolls te genieten in het zonnetje van heerlijke koele versnapering en de plaatselijke Flamkuchen op een plankie. Een enkeling had een Goulashsuppe aus den suppentopf!

Gelukkig mochten we van de gastvrouw eerder in onze Bockhut, ook wel Ecolodge genoemd. Zodat we na ons gesetteld te hebben aan een verkenningstocht konden beginnen en de spiertjes getest konden worden voor het serieuzere werk. Nog geen 200 meter op de fiets vond Dikkop het nodig de eerste hindernis te raken en raakte door een paaltje enigszins gekwetst, gelukkig kon hij z’n kennieveel weer oprapen en de weg vervolgen.

Na deze rit had Bockracer een jubileumbiertje voor ons in petto, een heerlijke triple. Rustig aan beginnen heet dat dan, of was het een voorzet voor een nieuw begin? En een nieuwe naam misschien de Triple Bikers? Dikkop met z’n enkel bladje zou zeggen triple is voor mietjes!! Is ook niet handig want de organisatie had samen met de merchandising man een Bockbikers jubileum tenue geregeld en deze werd feestelijk tentoongesteld onder het genot van een traditionele heerlijke geïmproviseerde appeltaart van Bock55.

Eindelijk een eigen tenue! Dit heugelijke feit kon mede dankzij plaatselijke sponsoring doorgang vinden. Bij deze worden Robuust Eiken, Bikelife, Fysiotherapie Norg, Fietsservice Norg en (O)ma enorm bedankt voor de steun. Het is een prachtige outfit geworden waarmee de Bockbikers de komende jaren Europa mee onveilig kunnen maken.

De avond werd gevuld door een heerlijke zuurkoolschotel van Poelmeister en de nodige klaverjasboompjes. Sommige hebben nog het fenomenale concert bekeken (of met een half oog) van in the Flesh, anderen waren daarvoor al klaar met Duran Duran!

Nadat onze technische man ’t Bokje een verkorte cursus ‘ hoe vervang ik een ketting incl. cassette binnen een half uur’ van Dikkop had gekregen zijn we op dag 2 richting Winterberg gereden, vnl. route 8, na wat goede binnendoor tips van eigenaar Jeroen, kwamen we voor een aardige beklimming te staan even voor Winterberg. Na deze geslecht te hebben een lunchje gepakt in het zonnetje en genoten van al het fraais wat langs kwam. Er is wat afgemil*t die middag.

’s Avonds de schnitzels getest in Medebach met de nodige grosse bieren en dunkel weizen. Hierna lag het gros op tijd in het mandje van alle inspanningen.

De zondag, wederom zonder klokgelui wakker geworden en relaxed de dag begonnen. We hadden ons ingesteld op een slechte dat qua weer en het testen van het welness gebeuren. Dit kwam er niet van. Het was wederom een topdag, waarna de fietsen of wandelschoenen werden gepakt voor het buitengebeuren. Route 4 en 5 werden gecombineerd en de Kustelberg werd van de achterkant genomen en was voor sommigen bijna een maatje te groot. Daarna gezamenlijk de Toscaanse suppe aus den suppentopf van Powerbock en bockwurst genuttigd en werd er nog even gejeudebouled. Een zinderende finale tussen de beide broertjes en Poelmeister en Bockracer werd na een 4-0 achterstand op miraculeuze wijze gewonnen door Powerbock en Ciaok.

’s Avonds genoten van een rode curry, made by Dikkop. Deze had echt wel wat scherper gemogen, het potje was niet helemaal leeg en de volgende dag had er niemand last van. Het was wederom een mooi bockweekend op een schitterende locatie (overtreffende trap van het 1e weekend in Otterlo) met echt schitterende weersomstandigheden, zie ook de vele bockfoto’s. J Nu maar weer op naar het 11e bockweekend in 2015, heb er nu al weer zin in.

 

Ciaok

Geef een reactie