BockBike Weekend 2015 – Brisy (België)

Het bockbikeweekend 2015 begon weer zoals ieder jaar bij Van der Valk te Assen. Vanuit Eén, Veenhuizen, Norg, Haren & Groningen kwamen de Bockers één voor éen richting de verzamelplek. Om 9.00 uur verzamelden we hier en voor de verandering was een ieder ‘praktisch’ op tijd.

Na een jaar vol mooie gebeurtenissen en ontwikkelingen zijn we inmiddels toe aan de 11e editie. Beide opa’s gaan opnieuw opa worden, één Bockbiker gaat voor de tweede keer papa worden, één Bockbiker gaat voor de eerste keer papa worden én wordt binnenkort Fries. Kortom, er wordt aan de toekomst gewerkt en hopelijk hebben we straks weer twee potentiele Bockbikers. Ook hebben dit jaar een nieuw lid, beter bekend als ‘Vals platje’. We hebben er weer één van de koude kant die het aandurft om een weekend lang met een paar mannen te gaan fietsen & bockbier te drinken in een prachtig oord. Voor de outsiders, vals platje is Robert, de vriend van Jorien.

Ik zei al, een ieder was praktisch op tijd. Vandaar dat we om 9.10 uur stipt vertrokken richting het Zuiden, Houffalize was de plaats van bestemming. Dit ligt in de prachtige Belgische Ardennen, voor de Bockbikers was dit voor de tweede maal de bestemming. De vorige keer stopten we op de grens tussen Nederland & België bij een frietkot, echter was deze niet zo goed bevallen, dus was er uit voorzorg alvast een plekje gereserveerd bij Visboer ‘Frits’ in Geleen. Hier werd genoten van een lekkerbekje & kibbelingetje om vervolgens onze weg weer te vervolgen richting het Zuiden.

Na een reis van 4 á 5 uur (Brugwachter was wat sneller, niet voordeliger) kwamen we aan in Brisy, Houffalize. Hier werd het huis zorgvuldig geïnspecteerd en beoordeeld dat het goed was. Chapeau voor de organisatie, want het is weer een toplocatie met een koelkast voor bier, een pizza oven (jaja, een echte), een soort van houtkachel, biljart, pingpongtafel en een aantal bedden om weer wat energie op te doen voor de nodige kilometers die ook gemaakt moeten worden. J

Dag 1

De auto’s werden snel maar zorgvuldig uitgeladen en de fietsen werden klaar gemaakt om nog even een route’tje te pakken. Niet alle bockers gingen fietsen, aangezien er ook boodschappen dienden te worden gedaan voor het avondeten. 6 man sterk stapten op de mtb en 2 man sterk gingen de plaatselijke ‘Delhaize’ plunderen. Route 5 liep praktisch langs het huisje, dus die is maar gepakt. Op papier had deze route 28 kilometer met 572 hoogtemeters, gerankt als 2 op een schaal van 5 (5 is het zwaarst). Dus dit moest te doen zijn voor het geoefende deel van de ‘Bockbikers’. Robert pochte in de auto dat hij maar liefst 100 kilometers had gefietst dit jaar, dus we waren benieuwd hoe hij in de ranking der Bockbikers zou presteren.

Zoals wel verwacht, was de route relatief zwaar. Pittige klimmetjes afgewisseld met prachtige afdalingen op singletracks. Die Ardennen zijn toch best stijl.. De beloofde 572 hoogtemeters werden ook ruimschoots gehaald en er werden ook wat meer kilometers gefietst (32 km) Niet omdat de Belgen ons voor de gek wilden houden, maar vooral omdat ’t Bokje & Bockracer niet echt meer aan het opletten waren. Wat bleek 3 andere Bockbikers zijn ook redelijk volgzaam en er was er maar 1 zo snugger om op te blijven letten. Brugwachter alias ‘Brege Beweitser’ was daarom ook als eerste bij het huisje, waar Poelmeister & Bock 55 (inmiddels 60) al heerlijk in de laatste zonnestralen van de dag aan de pils zaten. De rest van equipe druppelde ook binnen en sloot zonder problemen aan bij de activiteit die Poelmeister & Bock 55 aan het beoefenen waren.

Tijdens de route bracht ‘Vals platje’ het er niet onverdienstelijk vanaf en er wordt inmiddels al gefluisterd dat hij aan de verboden middelen zit.. We hadden nog wel een incidentje tijdens de tocht, ’t Bokje reed voor het eerst in zijn leven lek. Gelukkig had hij een nieuw bandje mee en kon snel weer de weg vervolgt worden. Ook Powerbock had er zin in vrijdag, die ging als de brandweer.

Na het ‘afterfietsbockje’ werd door Poelmeister & Bock 55 de pasta gekookt. Dit werd met veel genoegen ontvangen door de inmiddels weer frisse en gedouchte fietsers. Na het eten werd het biljart, de pingpongtafel en de klaverjaskaarten nog even getest en bleef het nog lang onrustig en gezellig..

Dag 2

De ochtend begon zoals bijna alle ‘Bockochtenden’ beginnen. Eén voor een druppelen de Bockbikers uit bed en verzorgd Powerbock de gebakken ei’tjes. Ter voorbereiding op de tocht zijn deze calorieën van harte welkom. Op het programma stond route 3, een route met op papier 35 km en 662 hoogtemeters. Ik weet niet wat het is met die Belgen, maar op papier ziet alles er makkelijker uit dan in het echt. We starten de dag met z’n 8en, allen het befaamde & gewilde pakkie aan, behalve ‘Brege Beweitser’, want zijn vrouw had het niet in de tas gestopt… Voor we het vergaten, werd er na een kilometer alvast een mooie groepsfoto geschoten door de plaatselijke kroegeigenaar.

Om bij de route te komen, diende er eerst nog een kleine 3 kilometer te worden afgelegd na het plaatsje Cetturu (klinkt Bulgaars, maar ligt echt in België). Dit bleek nog een mooie klim te bevatten over het asfalt. Daar begon de pittige tocht. Meteen kwam er een afdeling over grind en stenen en dit bleek toch te veel voor Poelmeister. Een kleine schuiver als gevolg met een paar schaafwonden. Gelukkig viel de schade mee, maar dit was wel het sein voor Bock 55 (60) en Poelmeister om rechtsomkeert te maken en de middag anders in te vullen. De rest besloot om de route te vervolgen. Veel klimwerk en mooie afdalingen waren het vervolg. Ook hier bleef ons een lekke band niet bespaard, dit maal was het ‘Brege Beweitser’ die lek reed. Daarnaast was ook ‘Vals platje’ deze middag weer in goeden doen. Het idee was om na afloop de kroegeigenaar nog te bedanken voor het nemen van de foto in de vorm van wat alcoholafname, echter werd daar vanaf gezien omdat het terras zich in de schaduw bevond..

Bij het huisje druppelden ook dit keer weer de bockbikers 1 voor 1 binnen en ook deze middag konden zij mooi aansluiten bij de activiteit die Poelmeister & Bock 55 (60) aan het beoefenen waren, dit ging ze wederom weer zonder problemen af.

Die avond stond de pizza-avond op het programma. Eerst diende de oven flink opgestookt te worden (zo’n 3 uur) om vervolgens de pizza’s te kunnen bakken. Onze eigen ‘Mario’, ondersteunt door assistent ‘Luigi’ zorgden voor overheerlijke pizza’s die amper te onderscheiden waren van de originele Italiaanse. J

De rest van de avond zag er ongeveer net zo uit als de vorige met wat gekaart, gebiljart en wat gepingpong.

Dag 3

De ochtend begon een stuk minder zonnig dan de dag ervoor, echter was er meteen weer de geur van de gebakken eieren van Pieter die een ieder van zijn ochtendhumeur afhielp. J Een aantal hadden de avond ervoor al laten doorschemeren dat voor hen het fietsen wel klaar was voor het weekend en hadden wandelplannen gemaakt. Drie fanatiekelingen pakten alsnog de fiets om de route 6 (met stukjes 1 en 2) te gaan pakken met als tussenstop een bezoek aan Achouffe, het dorp waar het beroemde kabouterbier vandaan komt, ook wel bekend als La Chouffe. De route 6 was een wedstrijdroute en dat hebben we ook gemerkt, deze was veruit de zwaarste van de drie routes die het weekend waren gefietst. Stukjes wandelen werd af en toe verplicht, omdat de klimmetjes te steil waren om omhoog te komen. Ook zaten een paar hindernissen bij, die voor ons amateurs echt wat te gek waren.. Toch was deze route ontzettend mooi! Op 2/3 deel van de route kwamen we aan Achouffe. In de categorie ‘Nu-we-er-toch-zijn’, maar van de gelegenheid om zo’n kabouterbiertje te proeven, de bockversie welteverstaan. Daarna nog even in de fanshop gekeken om ons gekke idee om glazen mee te nemen in praktijk te brengen, dit bleek bij nader inziens toch wat te gek..

De terugtocht vanaf Achouffe viel vervolgens niet mee, we zijn er nog steeds niet achter waar dit aan lag.. Uiteindelijk kwamen ook de eerste regendruppels uit de hemel zetten en waren we net op tijd terug in het huisje waar de wandelaars & studiebol (Brege Beweitser bleef achter om nog wat literatuur te lezen) op ons zaten te wachten met een soepje en een broodje.

Na wat eten, een biertje, de Ronde van Lombardije en een frisse kop werd besloten om toch nog even een kijkje te gaan nemen in de plaatselijke gezelligheid. Hier hebben we het ‘hoornbiertje’ gehad (zie de foto’s voor een foto J), die er toch wel erg interessant uit zag. Velen vonden deze zo lekker dat ze het niet bij één hielden..

Tegen studio sport waren de bockbikers weer terug in de villa en werd begonnen met het koken van een Mexicaanse maaltijd. Ciaok & ’t Bokje bekommerden zich over dit klusje. Uiteindelijk was alles schoon op en vertoonde zich het ritueel van de avonden daarvoor. Een beetje biljart, wat gekaart en een poging om de koelkast nog leeg te krijgen.

Op de slotochtend ging de wekker rond een uur of 8 en kroop een ieder langzaam uit bed. De gebakken eitjes werden vervangen door gekookte en het huis werd veegschoon gemaakt voor we de terugtocht inzetten richting Nederland. Om het een en ander gezamenlijk af te sluiten werd er geluncht in de buurt van Apeldoorn. Al met al weer een fantastisch weekend, met een paar heerlijke vertrouwde elementen: Bockbier, fietsen & gezelligheid. Op naar volgend jaar!

‘t Bokje

Categories: Geen categorie | Plaats een reactie

BockBike Weekend 2014 – Medebach (Duitsland)

Vrijdag 3 oktober 2014 was het weer zover, 8:30 verzamelen bij van der Valk om op een scherpe tijd in het Duitse Toscane te arriveren. Dit lukte! 13 uur zaten we in Medebach op het terras van Brauhaus Trolls te genieten in het zonnetje van heerlijke koele versnapering en de plaatselijke Flamkuchen op een plankie. Een enkeling had een Goulashsuppe aus den suppentopf!

Gelukkig mochten we van de gastvrouw eerder in onze Bockhut, ook wel Ecolodge genoemd. Zodat we na ons gesetteld te hebben aan een verkenningstocht konden beginnen en de spiertjes getest konden worden voor het serieuzere werk. Nog geen 200 meter op de fiets vond Dikkop het nodig de eerste hindernis te raken en raakte door een paaltje enigszins gekwetst, gelukkig kon hij z’n kennieveel weer oprapen en de weg vervolgen.

Na deze rit had Bockracer een jubileumbiertje voor ons in petto, een heerlijke triple. Rustig aan beginnen heet dat dan, of was het een voorzet voor een nieuw begin? En een nieuwe naam misschien de Triple Bikers? Dikkop met z’n enkel bladje zou zeggen triple is voor mietjes!! Is ook niet handig want de organisatie had samen met de merchandising man een Bockbikers jubileum tenue geregeld en deze werd feestelijk tentoongesteld onder het genot van een traditionele heerlijke geïmproviseerde appeltaart van Bock55.

Eindelijk een eigen tenue! Dit heugelijke feit kon mede dankzij plaatselijke sponsoring doorgang vinden. Bij deze worden Robuust Eiken, Bikelife, Fysiotherapie Norg, Fietsservice Norg en (O)ma enorm bedankt voor de steun. Het is een prachtige outfit geworden waarmee de Bockbikers de komende jaren Europa mee onveilig kunnen maken.

De avond werd gevuld door een heerlijke zuurkoolschotel van Poelmeister en de nodige klaverjasboompjes. Sommige hebben nog het fenomenale concert bekeken (of met een half oog) van in the Flesh, anderen waren daarvoor al klaar met Duran Duran!

Nadat onze technische man ’t Bokje een verkorte cursus ‘ hoe vervang ik een ketting incl. cassette binnen een half uur’ van Dikkop had gekregen zijn we op dag 2 richting Winterberg gereden, vnl. route 8, na wat goede binnendoor tips van eigenaar Jeroen, kwamen we voor een aardige beklimming te staan even voor Winterberg. Na deze geslecht te hebben een lunchje gepakt in het zonnetje en genoten van al het fraais wat langs kwam. Er is wat afgemil*t die middag.

’s Avonds de schnitzels getest in Medebach met de nodige grosse bieren en dunkel weizen. Hierna lag het gros op tijd in het mandje van alle inspanningen.

De zondag, wederom zonder klokgelui wakker geworden en relaxed de dag begonnen. We hadden ons ingesteld op een slechte dat qua weer en het testen van het welness gebeuren. Dit kwam er niet van. Het was wederom een topdag, waarna de fietsen of wandelschoenen werden gepakt voor het buitengebeuren. Route 4 en 5 werden gecombineerd en de Kustelberg werd van de achterkant genomen en was voor sommigen bijna een maatje te groot. Daarna gezamenlijk de Toscaanse suppe aus den suppentopf van Powerbock en bockwurst genuttigd en werd er nog even gejeudebouled. Een zinderende finale tussen de beide broertjes en Poelmeister en Bockracer werd na een 4-0 achterstand op miraculeuze wijze gewonnen door Powerbock en Ciaok.

’s Avonds genoten van een rode curry, made by Dikkop. Deze had echt wel wat scherper gemogen, het potje was niet helemaal leeg en de volgende dag had er niemand last van. Het was wederom een mooi bockweekend op een schitterende locatie (overtreffende trap van het 1e weekend in Otterlo) met echt schitterende weersomstandigheden, zie ook de vele bockfoto’s. J Nu maar weer op naar het 11e bockweekend in 2015, heb er nu al weer zin in.

 

Ciaok

Categories: Geen categorie | Plaats een reactie

Sponsors

Sinds kort beschikken de Bockbikers over eigen BockBike fietskleding.

Deze fietskleding is onder andere mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors, welke ook weer te vinden zijn op de pagina ‘Sponsors’.

 

Categories: Geen categorie | Plaats een reactie

BockBike Weekend 2013 – La Gleize (België)

Hieronder vindt je een korte impressie van het BockBike Weekend 2013 in La Gleize (België).

Categories: Geen categorie | Plaats een reactie

Duurtest Posbank

Afgelopen zondag 4 augustus nam de onlangs aangewezen assistent coach Pascal het touw in handen om Pieter, Wessel en Ramon te helpen om de top van de Kale Berg te bereiken in het kader van Groot Verzet tegen Kanker.

Het betrof een mooie duurtest van 52 km en 600 hm op en rondom de Posbank met prachtig weer en een gezellige groep fanatieke bikers, waar ook Bennie en Merijn deel van uit maakten, aangezien zij aan het trainen waren voor de MTB World 24 uur in Assen.

Hieronder nog een korte compilatie van deze training:

Categories: Geen categorie | Plaats een reactie